Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

Simplex waterontharder

Simplex waterontharder kopen? Dan zit je goed bij Online Waterontharders! Ben je de kalkaanslag in je huis zat? Misschien is een simplex waterontharder dan wel dé oplossing voor jouw huishouden! In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan simplex waterontharders. Bekijk het aanbod hieronder.

Resultaat 1–32 van de 38 resultaten wordt getoond

Wat is een simplex waterontharder?

Een simplex waterontharder is een klein en slim systeem. De waterontharder zorgt ervoor dat er minder magnesium- en calciumdeeltjes in het water zitten. In een simplex ontharder zit één harsvat die na een tijdje vol raakt. Vervolgens moet het systeem worden schoongemaakt voordat het weer zacht water kan maken. Dit is anders dan bij een duplex waterontharder, die twee harsvaten heeft. Deze kunnen elkaar afwisselen wanneer regeneratie nodig is.

Hoe werkt een simplex waterontharder?

Een simplex waterontharder werkt met kleine harskorrels die als een magneet natriumionen aantrekken. Als water met veel kalk langs deze korrels stroomt, trekken de korrels magnesium en calcium uit het water. Zo wordt het water zachter. Na verloop van tijd kunnen de korrels vol raken. Dan wordt het systeem schoongemaakt met een speciale zoutoplossing. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig het zoutniveau en de harscilinder controleren of deze nog op peil zijn.

Voordelen simplex waterontharder?

Er zitten verschillende voordelen aan een simplex waterontharder:

  • Geen sprake van kalkaanslag: Een simplex waterontharder zorgt voor kalkvrij water, hierdoor kan er geen kalkaanslag meer ontstaan op kranen, douchekoppen en op het glas van de douchecabine.
  • Minder schoonmaken: Dankzij een waterontharder hoef je de kalkaanslag op kranen, tegels en douchekoppen niet meer schoon te maken. Hierdoor blijft je sanitair er goed uitzien.
  • Lagere energierekening: Daarnaast zorgt een simplex waterontharder ervoor dat huishoudelijke apparaten minder stroom nodig hebben, doordat warmwatersystemen beter werken.
  • Ruimtebesparing: Aangezien een simplex waterontharder beschikt over één harsvat nemen deze waterontharders minder ruimte in beslag. Dit kan belangrijk zijn voor huishoudens met beperkte ruimte in hun huis of technische ruimte.
  • Besparen op de kosten: Hard water kan leiden tot kalkaanslag in je kranen, douchekoppen en boiler waardoor ze minder efficiënt werken en uiteindelijk zelfs eerder kapot kunnen gaan. Met een simplex waterontharder voorkom je deze problemen. Op jaarbasis kan een waterontharder tot wel €650 aan kosten besparen.
  • Glanzend haar en een gezonde huid: Hard water kan zorgen voor droog haar en huidirritatie, vanwege de mineralen en kalk die het bevat. Door het zachte water van een waterontharder kunnen haar -en huidproblemen verminderen en resulteren in zachter en glanzender haar.
  • Verbeterde waterkwaliteit: Waterontharders verwijderen niet alleen kalk, maar kunnen ook andere onzuiverheden en verontreinigingen uit het water filteren, waardoor de algehele waterkwaliteit verbetert. Hierdoor wordt het water helderder en smaak het beter.
  • Minder schoonmaakmiddelen en zeep nodig: Aangezien waterontharders de hoeveelheid kalk in het water verminderen, kunnen zeep en schoonmaakmiddelen efficiënter werken. Hierdoor heb je minder schoonmaakmiddelen en zeep nodig. Dit is zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk.

Simplex waterontharders van Online Waterontharders

Het is op onze website mogelijk om een simplex waterontharder aan te schaffen van diverse merken. Naast simplex waterontharders kun je bij Online Waterontharders ook terecht voor duo waterontharders, duplex waterontharders, elektrische waterontharders, hydraulische waterontharders en hybride waterontharders. Bij het aanvragen van een offerte is het mogelijk om je waterontharder direct te installeren. Mocht je het lastig vinden om een keuze te maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.