Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Waterontharder met waterfilter

Waterontharder filter aanschaffen?

Ben je op zoek naar een oplossing om het harde water in jouw huis te verbeteren? Een waterontharder met filter biedt de perfecte combinatie van ontharding en filtratie, waardoor je kunt genieten van schoon en zacht water. Ontdek ons assortiment aan Druppa waterontharders met waterfilter hieronder.

Toont alle 4 resultaten

Veelgestelde vragen

Wat is een waterontharder met waterfilter en hoe werkt het?

Een waterontharder met waterfilter is een apparaat dat zowel kalk uit het water verwijdert als het water filtert. Dit type waterontharder gebruikt een ionenwisselaar om calcium- en magnesiumionen, die voor kalkaanslag zorgen, te vervangen door natriumionen. Hierdoor wordt het water ‘zachter’ en voorkom je kalkaanslag op apparaten en leidingen. Deze waterontharders gebruiken geen stroom.

Naast het ontharden van water, bevat dit systeem ook een waterfilter. Dit filter verwijdert onzuiverheden zoals zand, roest en andere kleine deeltjes uit het water. Het resultaat is schoon, helder en zacht water dat beter is voor je huishoudelijke apparaten, huid en haar.

Hoe vaak moet een waterontharder met waterfilter worden onderhouden?

Een waterontharder met waterfilter moet regelmatig worden onderhouden om optimaal te blijven functioneren. Wij raden aan om de waterontharder jaarlijks te laten controleren. Tijdens deze controle wordt het systeem grondig nagekeken, inclusief het controleren en eventueel vervangen van de waterfilter. Het is ook mogelijk om een jaarlijks onderhoudspakket bij je waterontharder aan te schaffen.

Wat is het verschil tussen een waterontharder en waterfilter?

Een waterontharder en een waterfilter hebben verschillende functies. Een waterontharder verwijdert mineralen zoals calcium en magnesium uit het water, wat kalkaanslag voorkomt. Dit gebeurt vaak door middel van ionenwisseling, waarbij de harde mineralen worden vervangen door natriumionen. Hierdoor wordt het water zachter en beter voor huishoudelijke apparaten.

Een waterfilter daarentegen verwijdert zoals de naam al zegt, onzuiverheden en verontreinigingen zoals chloor, bacteriën en andere schadelijke stoffen. De filtersystemen van Druppa waterontharders maken gebruik van geperst actieve koolstof afkomstig van kokosschalen, die voorzien is van een speciale coating. Hierdoor wordt het water schoner en beter geschikt voor consumptie.

Wat is een waterontharder filter?

Een waterontharder filter is een apparaat dat zowel de hardheid van het water vermindert als verontreinigingen uit het water verwijdert. De functies van een traditionele waterontharder worden met dit systeem gecombineerd met die van een waterfilter. Met een waterontharder filter geniet je van zacht water dat vrij is van schadelijke stoffen en ongewenste deeltjes. Bij Online Waterontharders kun je terecht voor waterontharder met filter van het merk Druppa.

Hoe werkt een waterontharder met filter?

De werking van een waterontharder met filter is eenvoudig maar effectief. Het water stroomt eerst door de filter, waar verontreinigingen zoals zwarte metalen, medicijnresten, PFAS en andere ongewenste stoffen worden verwijderd. Daarna gaat het water door het onthardingsproces, waarbij calcium- en magnesiumionen, die verantwoordelijk zijn voor hard water, worden uitgewisseld tegen natrium- of kaliumionen. Dit proces zorgt ervoor dat je water zowel schoon als zacht is, wat bijdraagt aan een betere waterkwaliteit in je hele huis.

De voordelen van een filter waterontharder

Het gebruik van een waterfilter ontharder brengt diverse voordelen met zich mee. De voordelen zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Bescherming van gezondheid: Een waterontharder met filter verwijdert schadelijke stoffen zoals medicijnresten, chloor en bacteriën uit je water, waardoor het veiliger is om te drinken en te gebruiken voor koken.
  • Verbeterde waterkwaliteit: Doordat het water zowel gefilterd als onthard wordt, is de kwaliteit van het water aanzienlijk beter. Dit betekent minder kalkaanslag op je kranen, tegels en apparaten.
  • Milieuvriendelijk: Een waterontharder met filter verbruikt minder zout en water, wat bijdraagt aan een duurzamer huishouden.
  • Langere levensduur van apparaten: Apparaten zoals je vaatwasser, wasmachine en boiler gaan langer mee doordat er minder kalkaanslag in de leidingen en onderdelen komt.
  • Kostenbesparend: Minder kalkaanslag betekent ook minder energieverbruik en onderhoudskosten. Op de lange termijn bespaar je geld met een filter waterontharder.
  • Verbeterde smaak en geur: Gefilterd water heeft een betere smaak en geur, wat vooral merkbaar is bij het drinken van water en het bereiden van voedsel.

Waterontkalker filter: jaarlijks onderhoudspakket en installatie

Wanneer je een waterontharder met waterfilter aanschaft via Onlinewaterontharders.nl, kun je rekenen op uitstekende service. Bij je aankoop heb je de mogelijkheid om een een jaarlijks onderhoudspakket te ontvangen, zodat je waterontharder altijd optimaal blijft presteren. Kies je hier direct voor bij je aankoop, dan ontvang je op deze producten ieder jaar standaard 10% korting.  Daarnaast kan de waterontharder met waterfilter door een erkende installateur van Onlinewaterontharders geïnstalleerd worden. Zo ben je verzekerd van een professionele en zorgeloze installatie.

Waterontharder filter aanschaffen bij Online Waterontharders

Een waterontharder met waterfilter is de ideale oplossing voor wie zacht, schoon en gezond water wil. De combinatie van ontharding en filtratie zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de waterkwaliteit in je huis, met talloze voordelen zoals een betere gezondheid, langere levensduur van je apparaten en kostenbesparingen.

Zou je toch willen kiezen voor een traditionele waterontharder? Dat is mogelijk! Bij Online Waterontharder vind je onder andere waterontharders met aansluitset, elektrische waterontharders, compacte waterontharders en simplex waterontharder. Heb je vragen of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.