Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

Hydraulische waterontharder

Hydraulische waterontharder aanschaffen? Hydraulische waterontharders bieden een effectieve oplossing voor kalkproblemen. Ze verminderen kalkaanslag en voorkomen hard water. Bovendien zorgen ze ervoor dat je huishoudelijke apparaten langer meegaan. In ons assortiment vind je een ruime keuze aan hydraulische waterontharders met voor ieder huishouden wat wils.

Toont alle 2 resultaten

Wat is een hydraulische waterontharder?

Een hydraulische waterontharder is een apparaat dat speciaal is ontworpen om hard water om te zetten in zacht water. Een hydraulische waterontharder is voorzien van een cilinder gevuld met hars. Wanneer het harde water door de cilinder stroomt, worden de mineralen uit het water verwijderd en vervangen door natriumionen. Dit verwijdert de kalk en maakt het water zachter.

Voordelen hydraulische waterontharder

Er zijn verschillende redenen voor het aanschaffen van een hydraulische waterontharder.

  • Vermindering van kalkaanslag: Hard water kan kalkaanslag veroorzaken op tegels, kranen, douchekoppen en apparaten zoals vaatwassers en waterkokers. Een waterontharder helpt deze kalkaanslag te verminderen, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan schoonmaken en je apparaten langer meegaan.
  • Geen stroomverbruik: een hydraulische waterontharder gebruikt ten opzichte van andere waterontharders geen stroom.
  • Zachter water voor huid en haar: Hard water kan irritatie veroorzaken aan huid en het haar, doordat het de natuurlijke oliën van de huid verwijdert. Zachter water, dat wordt verkregen door middel van een waterontharder, kan helpen om deze irritatie te verminderen en zorgt voor een gladdere huid en glanzender haar.
  • Minder zeep en schoonmaakmiddelen: Omdat waterontharders de concentratie van kalk in het water verminderen, is er minder behoefte aan zeep en schoonmaakmiddelen om kalkaanslag te bestrijden. Hierdoor kunnen de uitgaven voor producten zoals zeep, shampoo, afwasmiddel, wasmiddel en andere reinigingsmiddelen verminderd worden.
  • Verlengde levensduur van apparaten: Waterontharders verminderen de ophoping van kalkaanslag in apparaten zoals vaatwassers, wasmachines, koffiezetapparaten en boilers. Dit resulteert in een verlengde levensduur van deze apparaten en verlaagt de frequentie van onderhouds- en reparatiekosten.
  • Energiebesparing: Kalkaanslag kan de prestaties van warmwatersystemen verminderen, waardoor er meer energie nodig is om water te verwarmen.
  • Kostenbesparend: Een waterontharder kan helpen om de kosten van het verwarmen van water te verlagen door de hoeveelheid kalkaanslag te verminderen.

Het bedrag aan jaarlijkse besparingen dat gemiddeld kan worden behaald met een waterontharder hangt af van verschillende factoren, waaronder de waterhardheid in jouw regio, het waterverbruik van jouw huishouden, de kosten van zeep, schoonmaakmiddelen en energie, en de specifieke kenmerken van de waterontharder zelf.

Verschil elektrische waterontharder en hydraulische waterontharder

Een hydraulische waterontharder werkt op waterdruk, waardoor dit type waterontharder geen elektriciteit nodig heeft om te functioneren, in tegenstelling tot elektrische waterontharders. Na een aantal uren regenereert het systeem zichzelf, zodra de maximum capaciteit wordt bereikt. De regeneratie intervaltijd kun je zelf niet instellen, zoals dit wel bij een elektrische waterontharder kan.

Hydraulische waterontharder van Online Waterontharders

Bij Online Waterontharders bieden wij hydraulische waterontharders aan van het merk Watergenius. Om een hydraulische waterontharder te reinigen kun je gebruikmaken van elk soort onthardingszout. Zorg ervoor dat je het zoutniveau regelmatig controleert en bijvult, zodat de werking van de waterontharder optimaal blijft. Deze dien je periodiek bij te vullen. Op onze website kun je ook terecht voor hybride waterontharders, duo waterontharders, duplex waterontharders en simplex waterontharders. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste waterontharders. Bovendien kun je bij ons een offerte opvragen waarbij de installatie is meegenomen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.