Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Waterontharder met aansluitset

Op zoek naar een aansluitset waterontharder? Bij Online Waterontharders is het mogelijk om een waterontharder inclusief aansluitset en testset aan te schaffen. Hierdoor is de waterontharder gemakkelijk en eenvoudig te installeren. Het assortiment vind je hieronder.

Toont alle 13 resultaten

Veelgestelde vragen

Hoe sluit je een waterontharder aan?

Het aansluiten van een waterontharder kan eenvoudig in enkele stappen worden uitgevoerd. Volg onderstaande stappen om de installatie correct uit te voeren:

 1. Sluit de watertoevoer af en maak de leiding open.
 2. Sluit de leidingen voor inkomend en uitgaand water aan op de ontharder.
 3. Verbind de afvoer met de ontharder.
 4. Zet de ontharder in bypass-stand en spoel de leiding.
 5. Draai de bypass langzaam open zodat de ontharder onder druk komt te staan.
 6. Spoel het toestel handmatig om te controleren of alles goed werkt en of er geen lekken zijn bij de afvoer.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, zorg je voor een probleemloze installatie van je waterontharder.

Is er altijd een afvoer nodig voor een ontkalker?

Waterontharders die werken op basis van ionenwisselaars hebben een afvoer nodig voor het spoelwater dat vrijkomt tijdens regeneratie.

Wat houd een waterontharder aansluitset in?

Een waterontharder met aansluitset is een compleet pakket dat alles bevat wat je nodig hebt om jouw waterontharder zelf te installeren. Bij Online Waterontharders bieden we hoogwaardige waterontharders aan die worden geleverd met een aansluitset en een testset. Deze set bevat alle benodigde onderdelen en instructies om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken.

De aansluitset bestaat uit:

 • Flexibele EPDM aansluitslang
 • Knelkoppeling
 • Pakkingen voor aansluitslang
 • Afvoerslang

Naast een aansluitset, ontvang je ook een testset. Met deze testset kun je de waterhardheid in jouw regio meten.

Voordelen aansluitset waterontharder

 • Eenvoudige installatie: Een van de grootste voordelen van een waterontharder met aansluitset is de eenvoudige installatie. Dankzij de gedetailleerde handleiding en de meegeleverde onderdelen kun je de waterontharder zelf installeren. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd. Het is uiteraard ook mogelijk om de waterontharder door ons te laten installeren.
 • Kostenbesparend: Door zelf de waterontharder te installeren, bespaar je op de installatiekosten. Daarnaast helpt een waterontharder om de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten te verlengen. Apparaten zoals jouw wasmachine, vaatwasser en boiler zullen minder snel beschadigd raken door kalkaanslag, wat betekent dat je minder geld kwijt bent aan reparaties en vervangingen.
 • Milieuvriendelijk: Een waterontharder draagt bij aan een duurzamer huishouden. Doordat je apparaten efficiënter werken, verbruiken ze minder energie. Bovendien hoef je minder schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat kalkaanslag niet langer een probleem is.

Onderhoud van je waterontharder

Het is belangrijk om je waterontharder regelmatig te onderhouden om een optimale werking te garanderen. Controleer de zoutvoorraad in de zoutbak en vul deze bij wanneer nodig. Het wordt aanbevolen om je waterontharder om het jaar te voorzien van een onderhoudsbeurt. Dit omvat het controleren van de instellingen, het reinigen van de waterontharder en het vervangen van eventuele versleten onderdelen.

Waterontharder aansluitset en meer bij Online Waterontharders

Naast een waterontharder inclusief aansluitset en testset, is het bij Online Waterontharder ook mogelijk om andere verschillende waterontharders aan te schaffen. Denk hierbij aan compacte, kleine waterontharders, elektrische waterontharders en simplex waterontharders. Om het harsfilter van je waterontharder te reinigen, bieden wij ook onthardingszout aan. Heb je vragen of heb je behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder!