Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

Duo Waterontharder

Duo waterontharder kopen? Bij Online Waterontharders vind je duo waterontharders geschikt voor ieder huishouden. Het aanschaffen van een waterontharder kan overweldigend zijn. Er zijn enorm veel opties. Is een duo waterontharder de juiste optie voor jou?

Toont alle 26 resultaten

Hoe werkt een duo waterontharder?

Een duo waterontharder is een slim apparaat dat helpt om hard water en kalkaanslag te voorkomen. Het ruilt de schadelijke mineralen, zoals calcium en magnesium, voor natriumionen. Deze natriumionen worden opgeslagen in een cilinder gevuld met hars. Wanneer de hars vol is, reinigt het systeem zichzelf. Het spoelt het filter schoon met een zoutoplossing. Dit gebeurt automatisch, hier hoef je je dus geen zorgen over te maken. Een duo waterontharder is het enige type waterontharder dat bestaat uit twee delen: de harscilinder en het zoutvat.

Dit maakt deze ontharders een vaak goedkopere optie die in de basis hetzelfde werkt als andere systemen. Het is mogelijk om de twee onderdelen apart te plaatsen, omdat je niet gebonden bent aan één behuizing. Hierdoor kun je het systeem op meer plekken installeren.

Voordelen duo waterontharder

Een duo waterontharder biedt verschillende voordelen:

  • Het is mogelijk om het systeem op meerdere plekken te installeren: Doordat je niet gebonden bent aan één behuizing, is het mogelijk om een duo waterontharder op meerdere plekken te installeren.
  • Duo waterontharders hebben vaak grotere zoutvaten: Hierdoor hoef je het zout dus minder vaak bij te vullen.
  • Een goedkope optie: Aangezien een duo waterontharder geen behuizing heeft voor beide onderdelen, zijn deze goedkoper dan andere type waterontharders.
  • Verwijdering van kalkaanslag: Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem in huishoudelijke apparaten, sanitair en oppervlakken. Waterontharders verminderen de vorming van kalkaanslag, waardoor je minder tijd en geld hoeft te besteden aan het verwijderen ervan.
  • Energiebesparing: Door kalkaanslag te verminderen in warmwatersystemen zoals boilers en warmtewisselaars, verbeteren waterontharders de warmteoverdracht. Het gevolg: efficiënter energieverbruik en lagere verwarmingskosten.
  • Verlaging zeep en schoonmaakmiddelen gebruik: Waterontharders verminderen de hoeveelheid kalk in het water, waardoor zeep en schoonmaakmiddelen efficiënter werken. Hierdoor heb je minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook milieuvriendelijker.
  • Verbeterde waterkwaliteit: Waterontharders verwijderen niet alleen kalk, maar kunnen ook andere onzuiverheden en verontreinigingen uit het water verwijderen, waardoor de algehele waterkwaliteit wordt verbeterd. Het water smaakt hierdoor beter en is helderder. Dit is gunstig voor zowel drinkwater als huishoudelijke toepassingen.
  • Goed voor huid- en haarverzorging: Hard water kan bij sommige mensen leiden tot huidirritatie en droog haar vanwege de aanwezigheid van mineralen en kalk. Door hard water te verzachten met een waterontharder, kunnen huidproblemen verminderen en haar zachter en glanzender worden.

De gemiddelde jaarlijkse besparingen die je met een waterontharder kunt behalen, worden beïnvloed door verschillende factoren. Deze omvatten de hardheid van het water in jouw omgeving, het waterverbruik van jouw huishouden, de kosten van zeep, schoonmaakmiddelen en energie, en de specifieke eigenschappen van de waterontharder zelf.

Installatie en onderhoud waterontharder duo

De duo waterontharder kun je door een van onze professionals laten installeren. Het systeem wordt geïnstalleerd op de hoofdwaterleiding van je huis. Het systeem vergt weinig onderhoud. Wel is het belangrijk het zoutniveau met enige regelmaat te controleren en bij te vullen wanneer nodig.

Duo waterontharder bij Online Waterontharders

Bij Online Waterontharders is het mogelijk om een duo waterontharder te kopen van verschillende merken. Daarnaast bieden wij niet alleen duo waterontharders aan, maar ook elektrische waterontharders, hydraulische waterontharders, simplex waterontharders en duplex waterontharders aan. Mocht je er niet uitkomen bij het maken van een keuze, neem dan gerust contact met ons op. Eveneens bieden wij de mogelijkheid om een offerte aan te vragen inclusief installatie. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen!