Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Duplex waterontharder

Duplex waterontharder aanschaffen? Dan ben je bij Online Waterontharders aan het goede adres! Bij het aanschaffen van een waterontharder heb je veel mogelijkheden. Het kan lastig zijn om te bepalen welk type het beste werkt voor jouw huishouden. Maak kennis met de duplex waterontharder waarmee je altijd zacht water in huis hebt.

Enig resultaat

Wat is een duplex waterontharder?

Een duplex waterontharder is een geavanceerd apparaat dat hard water verandert in zacht water door de hoeveelheid magnesium- en calciumionen in het water te verminderen. Het bijzondere aan een duplex waterontharder is dat het twee onthardingscilinders heeft in plaats van één. Hierdoor kan het systeem overschakelen naar de tweede cilinder wanneer de eerste vol is. Zo blijft de waterontharder altijd zijn werk doen. Dit is anders dan bij systemen met een enkele cilinder, zoals bij simplex waterontharders, waarbij je regelmatig moet regenereren.

Voordelen van een waterontharder duplex

Er zijn verschillende voordelen van een duplex waterontharder:

  • Continue werking: Doordat een duplex waterontharder twee ontharding cilinders heeft, blijft de waterontharder altijd werken, zelfs tijdens het regeneratieproces. Wanneer de ene cilinder in gebruik is, kan de andere cilinder worden geregenereerd. Hierdoor is er constant zacht water beschikbaar.
  • Geen onderbrekingen in de watervoorziening: Een ander voordeel van een duplex waterontharder is dat je niet hoeft te wachten totdat het regeneratieproces is voltooid voordat je weer zacht water kunt gebruiken. De waterontharder werkt continu. Dit voorkomt onderbrekingen in de watervoorziening.
  • Efficiënt watergebruik: Doordat het regeneratieproces van een duplex waterontharder plaatsvindt terwijl de andere cilinder in gebruik is, gebruiken deze waterontharders water efficiënt. Er wordt dus geen zacht water verspild tijdens het regenereren.
  • Minder onderhoud: Omdat de waterontharder constant werkt en de regeneratie automatisch gebeurt, is er over het algemeen minder onderhoud nodig. Wel is het belangrijk om het zout regelmatig te controleren en bij te vullen, indien dit nodig is.
  • Minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig: Omdat waterontharders kalk verminderen, heb je minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig om schoon te maken. Dat bespaart geld en is beter voor het milieu.
  • Minder schoonmaken: Kalkaanslag vormt zich op kranen en douchekoppen. Met een waterontharder hoef je dat niet meer schoon te maken. Het bespaart tijd en zorgt ervoor dat oppervlakken en sanitair er goed uitzien.
  • Besparing van energie: Waterontharders zorgen ervoor dat warmwatersystemen beter werken. Hierdoor hoef je minder energie te gebruiken om water te verwarmen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
  • Beter water: Waterontharders maken het water niet alleen zachter, maar ook schoner. Dat betekent dat het beter smaakt en er helderder uitziet.
  • Gezondere huid en haar: Sommige mensen hebben last van droge huid en dof haar door hard water. Met een waterontharder kan dat verminderen, waardoor je er beter uitziet en je beter voelt.

De jaarlijkse besparingen die je met een waterontharder kunt realiseren, worden bepaald door verschillende factoren. Hierbij spelen onder andere de waterhardheid in jouw regio, het waterverbruik van jouw huishouden, de kosten van zeep, schoonmaakmiddelen en energie, en de kenmerken van de waterontharder zelf een rol.

Werking duplex waterontharder

Een duplex waterontharder maakt gebruik van harskorrels die natriumionen aantrekken. Als het harde water er doorheen stroomt, pakken deze korrels de magnesium- en calciumionen op en ruilen ze deze voor natriumionen. Na verloop van tijd raken de harskorrels vol met deze harde mineralen en moeten ze worden schoongemaakt. Dit gebeurt met een zoutoplossing. Het proces van regulering wordt automatisch uitgevoerd door de duplex waterontharder, wat betekent dat je er geen omkijken naar hebt.

Duplex waterontharders van Online Waterontharders

Bij Online Waterontharders kun je terecht voor een duplex waterontharder van verschillende merken. Mocht je toch niet willen gaan voor een duplex waterontharder, dan is dit geen probleem. Op onze website vind je namelijk ook simplex waterontharders, duo waterontharders, hydraulische waterontharders en elektrische waterontharders. Wij helpen je graag bij het maken van een keuze. Je kunt bij ons ook een offerte inclusief installatie aanvragen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.