Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken
Menu
9,8
Winkelwagen
waterontharder drenthe

Verschillende type Ionenwisselaars

Een waterontharder met ionenwisselaar is de meest gebruikte waterontharder voor huishoudelijk gebruik. Een ionenwisselaar is een cilinder met kunstharskorrels. Deze kunstharskorrels wisselen natriumionen(Na) uit voor magnesiumionen(Mg) en calciumionen(Ca).

In dit segment zijn er 2 verschillende modellen waterontharders beschikbaar:

Duo waterontharders
Compacte waterontharders

De effectieve werking om zacht water te verkrijgen is bij beide modellen gelijk. Elk model heeft bepaalde eigenschappen waardoor er altijd een waterontharder is voor jouw situatie.

Duo Waterontharders

Een duo waterontharder is een apparaat waarbij de harscilinder en het zoutvat uit 2 delen bestaat. Dit heeft als voordeel dat een duo waterontharder vaak iets goedkoper is in aanschaf. Je kunt ze zelfs in een kleine ruimte makkelijk plaatsen. Vergeleken met een compacte waterontharder is het zoutvat vaak iets groter waardoor je bij deze waterontharder minder vaak de zouttabletten hoeft aan te vullen. Wat als nadeel ervaren kan worden is dat het wat minder strak oogt, en daardoor dus minder geschikt is om in het zicht te plaatsen.

duo waterontharder onlinewaterontharders

Compacte Waterontharders

Een compacte waterontharder, ook wel cabinet genoemd, is een waterontharder waar de harscilinder en zoutvat in 1 behuizing zijn samengevoegd. Dit heeft als voordeel dat een compacte waterontharder hoogwaardig is afgewerkt en dus mooier is om te zien. Deze is dus perfect wanneer de waterontharder op een zicht-locatie wordt geïnstalleerd. Als nadeel is dat deze modellen vaak een minder groot zoutvat hebben ten opzichte van de duo modellen waardoor je vaker de zouttabletten dient bij te vullen.

Aquastar 1400 SHE plus waterontharder | Online Waterontharders