Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

Compacte Waterontharder

Compacte waterontharder aanschaffen? Wil je slechts een beperkte hoeveelheid ruimte in beslag nemen voor jouw waterontharder? Neem dan eens een kijkje bij ons compacte waterontharders. Compacte waterontharders passen in ieder huishouden. Deze ontharders voegen het zoutvat en de harscilinder samen in slechts één behuizing. Ideaal wanneer de behuizing ‘in zicht’ geplaatst wordt. Dit type noemt men ook wel cabinet modellen.

Toont alle 16 resultaten

Hoe werkt een compact waterontharder?

Een compacte waterontharder werkt hetzelfde als andere waterontharders. De ongewenste calcium en magnesiumionen worden uit het water gehaald. Dit gebeurt wanneer het harde water langs de harscilinder loopt. Wanneer de harstank verzadigd raakt, regenereert het systeem met behulp van een combinatie van water en onthardingszout. Let wel dat het zoutvoorraad bakje iets kleiner is door de compactere behuizing. Dit betekent dat je met enige regelmaat het zoutniveau moet controleren.

Waterontharder compact voordelen

  • Ruimtebesparend: Compacte waterontharders nemen minder ruimte in beslag dan grotere modellen, waardoor ze geschikt zijn voor huizen of ruimtes met beperkte installatieruimte.
  • Geen sprake meer van kalkaanslag: Compacte waterontharders zorgen voor kalkvrij water. Er kan hierdoor geen kalkaanslag meer ontstaan op douchekoppen, tegels, kranen of het glas van de douchecabine.
  • Een gezonde huid en glanzend haar: Hard water kan zorgen voor een droge huid en dof haar door kalk en mineralen. Zacht water kan ervoor zorgen dat je huid minder droog aanvoelt en dat je haar meer gaat glanzen.
  • Minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig: Doordat waterontharders de hoeveelheid kalk in het water verminderen, werken zeep en schoonmaakmiddelen beter en heb je hiervan minder nodig.
  • Minder schoonmaken: Kalkaanslag op je sanitair is dankzij een waterontharder verleden tijd. Hierdoor hoef je de kalkaanslag op tegels, kranen en douchekoppen niet meer schoon te maken.
  • Lagere energierekening: Compacte waterontharders zorgen ervoor dat huishoudelijke apparaten minder stroom nodig hebben. Hierdoor werken warmwatersystemen beter.
  • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten: Doordat een waterontharder kalkaanslag voorkomt gaan je huishoudelijke apparaten langer mee.
  • Het water smaakt beter: Naast kalk verwijderen waterontharders ook andere verontreinigingen en onzuiverheden uit het water. Hierdoor smaakt het water beter en is er sprake van een betere waterkwaliteit
  • Kostenbesparend: Een waterontharder bespaart in de kosten op lange termijn. Denk hierbij aan minder kosten voor de vervangen van huishoudelijke apparaten, maar ook aan schoonmaakmiddelen, antikalkproducten en zeep, shampoo en douchegel.

Compacte waterontharders van Online Waterontharders

Op Onlinewaterontharders.nl zijn verschillende compacte waterontharders te bestellen van diverse merken, zoals WTR en Fleck. Toch op zoek naar een iets grotere waterontharder? Dat is geen probleem. In ons assortiment bieden wij ook elektrische en duplex waterontharders aan voor een groter huishouden. Naast compacte waterontharders kun je op onze website ook terecht voor waterontharders op waterdruk. Het is mogelijk om een offerte aan te vragen inclusief de installatie van je waterontharder. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies. Wij staan voor je klaar.