Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

Elektrische waterontharder

Elektrische waterontharder kopen? In ons assortiment hebben we voor elk huishouden een geschikte elektrische waterontharder. Dankzij onze elektrische waterontharders zeg je vaarwel tegen kalkaanslag. Onze elektrische waterontharders voorzien jouw huishouden van zacht water en vergen weinig onderhoud.

Resultaat 1–32 van de 35 resultaten wordt getoond

Wat is een elektrische waterontharder?

Een elektrische waterontharder is een apparaat dat ontworpen is om de mineralen die de hardheid van het water veroorzaken, zoals calcium en magnesium, te verwijderen. Deze mineralen worden vervolgens omgezet in kleine kristallen, waardoor ze hun vermogen verliezen om zich aan oppervlakken zoals een kraan of douchekop te hechten.

Hoe werkt een waterontharder elektrisch?

Elektrische waterontharders zijn slimme apparaten die aan het stroom worden aangesloten om je waterverbruik automatisch bij te houden. De besturing zorgt ervoor dat de kleine harsbolletjes in het systeem worden vernieuwd wanneer dat nodig is. Een elektrische waterontharder spoelt zichzelf wanneer dit nodig is. Het apparaat voorkomt hiermee dat het water te lang stil staat. In lang stilstaand water kunnen namelijk bacteriën ontstaan die slecht zijn voor de gezondheid.

Waarom een elektrische waterontharder aanschaffen?

Onze elektrische waterontharders bieden dé oplossing voor huishoudens die last hebben van kalkaanslag en hard water. Zacht water is zowel beter voor je huishoudelijke apparaten, als voor je huid en haar. Elektrische waterontharders werken computergestuurd en bieden opties voor wanneer je zelf niet aanwezig bent. Zo kun je instellen dat het apparaat ‘s nachts reinigt, zodat je overdag altijd zacht water hebt. Wat deze elektrische ontharders zo gebruiksvriendelijk maakt, is dat ze weinig onderhoud en reiniging vergen.

Besparing elektrische waterontharder

Dankzij het aanschaffen van een elektrische waterontharder kun je op een aantal manieren besparen, zoals:

  • Energiebesparing: Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat warmwatersystemen minder goed werken, waardoor ze extra energie nodig hebben om water op te warmen. Met een waterontharder kun je de kalkaanslag verminderen, wat kan helpen om de kosten voor het verwarmen van water te verlagen.
  • Minder zeep en schoonmaakmiddelen: Doordat waterontharders de hoeveelheid kalk in het water verminderen, heb je minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig om kalkaanslag te verwijderen. Dit kan resulteren in een besparing op de kosten van zeep, shampoo, afwasmiddel, wasmiddel en andere schoonmaakmiddelen.
  • Verlengde levensduur van apparaten: Waterontharders zorgen ervoor dat de ophoping van kalkaanslag in apparaten zoals boilers, vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten vermindert. Dit kan de levensduur van deze apparaten verlengen en de frequentie van onderhouds- en reparatiekosten omlaag brengen.

Het exacte bedrag aan besparingen dat je gemiddeld per jaar kunt realiseren met een waterontharder varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hardheid van het water in jouw regio, het waterverbruik van jouw huishouden, de kosten van zeep, schoonmaakmiddelen en energie en de specifieke kenmerken van de waterontharder zelf.

Onderhoud van een elektrische waterontharder

1 à 2 keer per jaar moeten deze systemen bijgevuld worden met onthardingszout. Daarnaast is het goed om het systeem af en toe te laten testen. Indien nodig moeten dan filters vervangen worden en wordt er eventueel overig onderhoud gedaan.

Elektrische ontkalker van Online Waterontharders

Bij Online Waterontharders bieden wij een breed assortiment aan elektrische waterontharders van verschillende merken. Ook is het bij ons mogelijk om een offerte inclusief installatie aan te vragen. Naast een elektrische waterontharder kun je bij Online Waterontharders onder andere terecht voor een hydraulische waterontharder, een duo waterontharder, een duplex waterontharder of een simplex waterontharder. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.