Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken
Menu
9,8
Winkelwagen
Zacht water

Wat te doen tegen hard water?

Hard water is een veelvoorkomend probleem in veel huishoudens, gekenmerkt door een hoge concentratie mineralen zoals calcium en magnesium. Hoewel het niet schadelijk is voor de gezondheid, kan hard water verschillende ongemakken en problemen in en rond het huis veroorzaken. Van kalkaanslag op je sanitair en waterkoker tot een verminderde effectiviteit van zeep en wasmiddelen, de effecten van hard water kunnen zowel frustrerend als kostbaar zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze problemen aan te pakken en de impact van hard water te minimaliseren. In deze blog staan enkele tips en oplossingen.

Tip 1. Installeer een waterontharder

De meest effectieve oplossing voor hard water is het installeren van een waterontharder. Dit apparaat verwijdert de mineralen die hard water veroorzaken, waardoor je water zacht wordt. Er zijn verschillende types waterontharders beschikbaar, waaronder elektrische, hybride en hydraulische waterontharders. Het is belangrijk om een systeem te kiezen dat past bij de grootte van je huishouden en je watergebruik.

Tip 2. Gebruik ontkalkingsmiddelen

Voor huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten en waterkokers kun je regelmatig ontkalkingsmiddelen gebruiken om kalkaanslag te voorkomen en te verwijderen. Er zijn veel commerciële producten beschikbaar, maar je kunt ook natuurlijke ontkalkers zoals azijn of citroenzuur gebruiken. Zorg er hierbij wel voor dat je de instructies van de fabrikant volgt om schade aan je apparaten te voorkomen.

Tip 3. Installeer douchekoppen en kranen met een filter

Speciale douchekoppen en kraanfilters kunnen helpen om de hoeveelheid kalk in je water te verminderen. Deze filters vangen de mineralen op voordat het water je huid of je vaat bereikt, waardoor de negatieve effecten van hard water worden verminderd.

Tip 4. Gebruik wasverzachter

Hard water kan ervoor zorgen dat kleding stug en ruw aanvoelt na het wassen. Het gebruik van een wasverzachter kan helpen om je kleding zachter te maken en de levensduur van je textiel te verlengen. Ook kun je overwegen om azijn aan de laatste spoelcyclus toe te voegen als natuurlijk verzachtend middel.

Tip 5. Maak regelmatig schoon

Regelmatig reinigen kan de opbouw van kalkaanslag verminderen. Gebruik schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor hard water of maak je eigen mengsels met azijn en water. Het is vooral belangrijk om gebieden zoals de badkamer en keuken grondig te reinigen.

Schaf jouw waterontharder aan bij Online Waterontharders!

Ben je klaar met het harde water bij jouw thuis en wil je niet elke keer je apparaten moeten ontkalken? Ga dan voor een waterontharder van Online Waterontharders. Bij Online Waterontharders vind je verschillende waterontharders die hard water omzetten naar zacht water. Wij bieden meerdere merken aan in verschillende prijscategorieën. Mocht je meer informatie willen over welke waterontharder geschikt is voor jouw situatie, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen!