Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

Hybride waterontharder

Op zoek naar een hybride waterontharder? Dan ben je bij Onlinewaterontharders.nl aan het juiste adres! Hybride waterontharders combineren de geavanceerde technologie van elektronische waterontharders met de praktische systemen van een hydraulische waterontharder. Neem een kijkje bij ons assortiment hybride waterontharders hieronder.

Enig resultaat

Hoe werkt een hybride waterontharder?

Een hybride waterontharder is samengesteld uit twee hoofdonderdelen: een actieve koolfilter en hars. Terwijl de hars, zoals bij een standaard waterontharder, kalk uit het water verwijdert, gaat een hybride waterontharder nog een stapje verder dan de traditionele variant.

Het onderscheid ligt in de actieve koolfiltratie, die de drinkwaterkwaliteit verbetert. Deze actieve kool filtert de chloorsmaak en eventuele andere resten uit het leidingwater, waardoor het water nog schoner en zuiverder wordt.

Kalkaanslag is het snelst zichtbaar op veel gebruikte apparatuur zoals je kraan en douchekop. In werkelijkheid heeft de opbouw van kalk ook schadelijke gevolgen voor je boiler of verwarmingsinstallatie. Wanneer te veel kalk opbouwt werken deze systemen minder efficiënt. Dit proces garandeert effectieve waterontharding zodat je kunt genieten van zacht water.

Voordelen hybride waterontharder

Aan een hybride waterontharder zitten verschillende voordelen:

  • Verwijdering van kalkaanslag: Net als traditionele waterontharders verwijdert een hybride waterontharder calcium- en magnesiumionen uit het water, waardoor kalkaanslag op apparaten, kranen en leidingen wordt verminderd. Dit verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten en vermindert onderhoudskosten.
  • Verbeterde waterkwaliteit: Dankzij de integratie van actieve koolfiltratie worden niet alleen harde mineralen verwijderd, maar ook onzuiverheden zoals chloor, pesticiden, herbiciden en geneesmiddelen uit het water gefilterd. Dit resulteert in helderder, schoner en gezonder water voor zowel drinken als andere huishoudelijke toepassingen.
  • Behoud van essentiële mineralen: In tegenstelling tot sommige waterontharders die alle mineralen uit het water verwijderen, behoudt een hybride waterontharder belangrijke mineralen zoals calcium en magnesium, die essentieel zijn voor de gezondheid. Hierdoor blijft het water niet alleen zacht, maar ook voedzaam.
  • Minder schoonmaakmiddelen en zeep: Met het gebruik van waterontharders wordt de hoeveelheid kalk in het water verminderd, wat resulteert in minder behoefte aan zeep en schoonmaakmiddelen om kalkaanslag te bestrijden. Hierdoor kunnen de uitgaven voor producten zoals zeep, shampoo, afwasmiddel, wasmiddel en andere reinigingsmiddelen worden verminderd.
  • Veelzijdigheid: Hybride waterontharders zijn geschikt voor diverse huishoudelijke toepassingen, van het leveren van zacht water voor persoonlijke verzorging tot het beschermen van huishoudelijke apparaten tegen kalkaanslag. Ze bieden een alles-in-één oplossing voor het verbeteren van de waterkwaliteit in huis.
  • Zachter water voor glanzend haar en een zachtere huid: Hard water kan huidirritatie en dof haar veroorzaken, doordat het de natuurlijke oliën van de huid wegneemt. Door gebruik te maken van zachter water, verkregen via een waterontharder, kan deze irritatie verminderen en voelt je huid en haar zacht aan.
  • Langere levensduur van apparaten: Waterontharders zorgen ervoor dat de ophoping van kalkaanslag verminderd wordt in apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, koffiezetapparaten en boilers. Hierdoor gaan je apparaten langer mee, waardoor je kunt besparen op de onderhouds- en reparatiekosten.
  • Besparing op kosten: Het gebruik van een waterontharder kan de kosten voor het verwarmen van water verlagen door de vorming van kalkaanslag te verminderen.
  • Energiezuinigheid: Kalkaanslag kan de efficiëntie van warmwatersystemen verminderen, wat leidt tot een hoger energieverbruik voor het verwarmen van water.

Hybride waterontharders van Online Waterontharders

Bij Online Waterontharders vind je hybride waterontharders van het merk Aquamundas. Hybride waterontharders kunnen worden gereinigd met behulp van onthardingszout. Het is essentieel om regelmatig het zoutniveau te controleren en bij te vullen om ervoor te zorgen dat de waterontharder optimaal blijft functioneren. Naast hybride waterontharders bieden wij op onze webshop ook waterontharders op waterdruk, compacte waterontharders en hydraulische waterontharders. Het is bij ons mogelijk om een offerte aan te vragen inclusief installatie. Heb je nog twijfels over de juiste keuze voor jouw woning? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Zij kunnen je verder helpen bij het maken van de juiste keuze.