Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Druppa Family Plus

Levertijd 1 - 3 werkdagen

1.195,00

✅ 4 – 8 personen
✅ Watergebruik tot 600 m³
✅ Gefilterd drinkwater
✅ Eenvoudige montage

Jaarlijks onderhoudspakket, wel zo handig zodat je alles tijdig kunt vervangen.
1 antikalk patroon is goed voor een verbruik van 100 m³ water. (verbruik je 500 m³ water dan heb je in totaal 5 antikalk patronen nodig over het hele jaar, en moet je naast het standaard onderhoudsset Family Plus er 2 bij kopen).

10% korting op het jaarlijkse onderhoudspakket:
1x Druppa filter 20 inch + het aantal benodigde antikalk patronen

Druppa Family Plus

Geschikt voor 4 - 8 personen

iDeal
Bancontact
SEPA
Klarna achteraf betalen
Paypal
Mastercard
VISA
American Express
 • Levering en installatie in heel NL en BE
 • Mogelijkheid tot installatie
 • Gratis levering waterontharders
 • 100% kalkvrij water

Specificaties

Aantal personen

Geschikt voor een jaarlijks waterverbruik

Omschrijving

Druppa Family Plus Waterontharder met Waterfiltering

De Druppa Family Plus is een leidingwaterontharder voor huishoudens van 4 tot 8 personen. Het rekent direct af met kalkaanslag en filtert schadelijke stoffen uit uw leidingwater. Dit systeem combineert de voordelen van een waterfilter en een waterontharder zonder zout en stroom, waardoor het een efficiënte en duurzame oplossing biedt.

Door de compacte afmetingen past deze compacte waterontharder filtersysteem in iedere meterkast. Het is een waterfilter en waterontharder in één. Dit betekent dat Druppa Family Plus niet alleen afrekent met hardnekkige kalkaanslag, maar ook met schadelijke stoffen zoals PFAS, medicijnresten en andere zware chemicaliën.

Deze machine is geen klassieke waterontharder. het gebruikt namelijk geen stroom, spoelwater of zout, maar werkt op basis van ionen. Hierdoor kunt u genieten van zacht water, wat voldoet aan de wettelijke resthardheid, waarin alle “goede” mineralen behouden blijven.

Druppa Family Plus : Twee Krachtige Filters voor Schoon Water

De Druppa FamilyPlus bestaat uit twee filters:

Druppa Waterfilter: Dit filter is gemaakt van geperste kokosnootschalen met een speciale coating. Het filter verwijdert ongewenste stoffen zoals medicijnresten, PFAS, gifstoffen, en smaak- en geurstoffen uit het water. De behuizing is van zilverkleurig kunststof, wat bacteriegroei in stilstaand water voorkomt en zo zorgt voor extra veiligheid.

Druppa Antikalk Systeem: Dit systeem voegt positieve mineralen toe aan het water. De polyfosfaatmineralen zitten in poedervorm in een patroon waar het water doorheen stroomt. Hierdoor worden steeds kleine hoeveelheden positieve mineralen aan het drinkwater toegevoegd. Deze mineralen binden zich aan calcium (Ca) en magnesium (Mg), waardoor microminerale kristallen ontstaan die niet aan oppervlakken hechten. Wanneer het water opdroogt, blijft er slechts een dun laagje microkristallen achter, dat gemakkelijk te verwijderen is met een natte doek. Hardnekkige kalkaanslag die alleen met zuur of intensief poetsen te verwijderen is, behoort tot het verleden. Bij het koken van water verliest de binding langzaam haar effect, maar extreme aanslag blijft uit. Je kunt aan het patroon zien wanneer deze aan vervanging toe is, dan wordt het patroon doorzichtig.

De Druppa Family Plus gebruikt geen elektriciteit, spoelwater of zout, waardoor het een duurzame oplossing tegen kalkaanslag is.

Hoe installeer ik de Druppa?

Druppa Family Plus is een doorstroom apparaat en heeft geen elektriciteit of afvoer nodig. Er worden twee waterslangen en aansluitkoppelingen meegeleverd. Deze passen op een waterleidingaansluiting van ¾ inch. Koppelingen voor op de waterleiding zijn niet meegeleverd. Een beetje handige doe-het-zelver kan dit zonder probleem zelf installeren. Ben je minder handig? Kies dan voor installatie door een gekwalificeerde Druppa monteur van onlinewaterontharders.

Welk onderhoud is nodig?

Het Druppa Family Plus filter heeft een levensduur van ongeveer één jaar of 600 m³ (600.000 liter), wat gelijk staat aan een huishouden tot 8 personen.

Het aanschaffen van een jaarlijks onderhoudspakket is wel zo handig, zodat je alles tijdig kunt vervangen.
1 antikalk patroon is goed voor een verbruik van 100 m³ water. (verbruik je 500 m³ water, dan heb je in totaal 5 antikalk patronen nodig over het hele jaar, en moet je naast het standaard onderhoudsset Family Plus waar er al 3 in zitten er 2 bij kopen).

Wij bieden de mogelijkheid om jaarlijks een onderhoudspakket naar je af te sturen, mocht je hier bij de aankoop gelijk voor kiezen dan ontvang je op deze producten standaard ieder jaar 10% korting . Met dit onderhoudspakket heb je altijd de benodigde producten op tijd in huis voor het  uitvoeren van onderhoud. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vergeten van vervangingen en blijft je systeem optimaal werken.

Druppa Family Plus antikalksysteem

Het Druppa Family Plus antikalksysteem heeft een levensduur van ongeveer 100 m³. Dat is goed voor een huishouden met twee personen voor ongeveer twaalf maanden. Het mineraalpatroon moet vervangen worden als deze op is.

Voordelen Waterontharder Filtersysteem

 • Filtert zware metalen (zoals lood)
 • Filtert chemicaliën (zoals PFAS)
 • Filtert medicijnresten
 • Filtert smaak- en geurstoffen uit het water (zoals chloor)
 • Stopt hardnekkige kalkaanslag
 • Verbetert de smaak van uw drinkwater
 • Filtert het hele huis
 • Geen zout, spoelwater of stroom nodig
 • Eenvoudige plaatsing, geen stopcontact, geen afvoer
 • Waterontharder zonder zout en stroom

Mensen kiezen steeds vaker voor drinkwater uit (plastic) flessen, deze worden vaak duizenden kilometers door de wereld vervoerd, wat zorgt voor een verhoging van CO2-uitstoot.

Druppa Maakt het Verschil

Met de Druppa producten filteren we op een ecologisch verantwoorde manier het leidingwater. Het Druppa filter is namelijk gebaseerd op geperst actiefkool van kokosschalen met een speciale coating. Hierdoor hebben onze waterontharders geen zout, stroom of spoelwater nodig om het water te kunnen filteren. Daarnaast voegen we het mineraal polyfosfaat toe. Dit mineraal bindt met calcium- en magnesiumionen, waardoor microkristallen ontstaan en kalkaanslag verleden tijd is. Ook zorgt dit voor een zachte waterbeleving én een zachtere huid en haar na het douchen.

Lees de Druppa waterfilter review en ontdek hoe deze waterontharder zonder zout en stroom een verschil kan maken in jouw huis.

Technische gegevens:

 • Aantal personen: 4 tot 8 personen
 • Jaarverbruik: tot 600 m³
 • Afmeting filter (b x d x h) 200 x 190 x 805 mm
 • Afmeting Antikalk (b x d x h) 172 x 170 x 208 mm
 • Capaciteit: 1,6 m³/u
 • Keerklep: EA inclusief, conform wetgeving*
 • Afsluiters: 2x ¾”
 • Slangen: 2x L=120 cm ¾”

* Een waterontharder moet voorzien zijn van een keerklep. Voor meer informatie over deze wetgeving zie: Waterwerkblad-3-8-Juni-2022

NWF certificering

Assemblage van Druppa producten
De assemblage van Druppa producten gebeurt in een schone, goed georganiseerde omgeving bij de Nederlandse Water Fabriek (NWF) in Woerden. NWF is een inclusieve onderneming, wat betekent dat ze werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is geen sociale werkplaats, maar een onderneming waar de maatschappelijke balans in orde is.

Toepassing van producten en materialen in drinkwater
Of een product of materiaal toegepast mag worden in drinkwater, staat omschreven in de wet. De regels uit deze wetgeving zijn vertaald naar een NEN-norm, NEN1006. VEWIN (Vereniging Waterbedrijven in Nederland) vertegenwoordigt de Nederlandse drinkwaterbedrijven. VEWIN stelt regels conform NEN1006 en hier moeten we ons in Nederland aan houden.

Strikte naleving van regels door NWF
NWF kijkt heel strikt naar deze regels. Met name materialen die toegepast worden en de beveiliging van systemen worden zeer kritisch onderzocht. Alle Druppa producten zijn conform wetgeving en dragen de NWF Certificaat.

Internationale certificeringen

Druppa componenten zoals behuizingen en filterelementen worden in Italië geproduceerd en hebben het Atlas Green predicaat. Het state of the art machinepark bespaart tot 60% energie, hiermee verlagen we de Co2 uitstoot en onze ecologische voetafdruk.

Druppa behuizingen, filterelementen en filtersystemen voldoen aan ’s werelds strengste keuringseisen. Ze worden volgens de volgende zeer strikte procedures getest. D.M. 25/2012, Attestation de Conformité Sanitaire, EAC/ Ghostreghistrazia, Watermark en Water Quality.

Door IAPMO Getest en gecertificeerd op bacteriologisch effect. Uitgevoerd conform NSF/ ANSI 42 in overeenstemming met drinkwater treatment units regulations, USA en Canada.

Kijk hier voor meer Druppa producten