Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Waterontharder douche

Zoek je een simpele oplossing om de effecten van hard water in je douche te verminderen? Dan ben je bij Online Waterontharders aan het juiste adres. Lees hier hoe een simpele toevoeging aan jouw leidingen kan helpen bij het voorkomen van kalkaanslag op jouw geliefde sanitair. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan vooral verder!

Wat is een waterontharder?

Een douche waterontharder is een apparaat dat speciaal is ontworpen om de hardheid van water te verminderen door calcium en magnesium te verwijderen. Dit gebeurt meestal door middel van ionenuitwisseling. Bij dit proces worden calcium- en magnesiumionen vervangen door natriumionen. Dit resulteert in water met een lagere concentratie van deze mineralen, waardoor de vorming van kalkaanslag op douchekoppen en andere oppervlakken wordt verminderd. 

Waterontharders voor douches kunnen variëren in grootte en onthardingcapaciteit. Bij Online Waterontharders bieden we voor ieder huishouden dé oplossing voor hard water.

Waarom een waterontharder voor jouw douche?

Hard water bevat calcium en magnesium. Deze mineralen veroorzaken uiteindelijk kalkaanslag. Kalkaanslag kan zich ophopen op sanitair, zoals de douchekop en de tegels. Een waterontkalker voor jouw douche helpt deze problemen te voorkomen. Waterontharders zorgen ervoor dat jouw douchekop en tegels vrij blijven van die verschrikkelijke kalkaanslag. Zo hoef je minder schoon te maken en blijft je geliefde sanitair langer schoon. 

Naast het verminderen van kalkaanslag, kan een waterontharder ook helpen om irritaties aan je huid of haar te verminderen. Hard water kan de gevoelige huid en haren irriteren doordat het zeep en shampoo minder goed laat oplossen. Deze zeep resten blijven vervolgens samen met de kalk achter op je huid. Bovendien verlengt het de levensduur van je douchekop en andere huishoudelijke apparaten die water gebruiken, wat op lange termijn kosten bespaart.

Douche waterontharder: hoe werkt het?

Het plaatsen van een waterontharder voor de douche is eenvoudig en vereist geen grote veranderingen aan jouw douche. Het apparaat kan worden geplaatst op je leiding. Zodra de waterontharder is geïnstalleerd, filtert het water en verwijdert het ongewenste mineralen. Een waterontkalker voor de douche filtert mineralen. Dit zorgt voor kalkvrij water tijdens het douchen. Hierdoor worden problemen voorkomen.

Waterontharder voor douche: besparen op energie en onderhoud?

Een waterontharder kan ook helpen om energie- en onderhoudskosten te besparen. 

Jouw douchekop en leidingen blijven vrij van kalkaanslag, zodat energie niet onnodig verbruikt hoeft te worden. Daarnaast verlengt het verminderen van kalkaanslag de levensduur van jouw douchekop en andere apparaten, wat op de lange termijn kan leiden tot lagere onderhoudskosten. Met een waterontharder douche investeer je niet alleen in comfort, maar ook in de duurzaamheid en kostenbesparing van jouw huishouden.