Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken
Menu
9,8
Winkelwagen

F.A.K. apparaten

F.A.K. staat voor Fysische Anti Kalk. Een FAK ontharder is feitelijk geen waterontharder want ze halen geen calcium en magnesium uit het water. Daarom noemen wij ze apparaten in plaats van ontharders. Fysische Anti Kalk apparaten zorgen er voor dat kalkaanslag niet meer hecht aan sanitair en huishoudelijke apparaten. Dit kan met een anti-kalkmagneet, maar ook door middel van het toevoegen van een minimale hoeveelheid silicopolyfosfaat aan het water.

Anti-kalkmagneet / Magnetische waterontharder

Een anti-kalkmagneet met een kracht van minimaal 500 Gauss zou volgens de fabrikanten de calciumionen voorzien van een negatieve elektrische lading. Wij leveren enkel anti-kalkmagneten van 12.800 Gauss. Door deze negatieve elektrische lading zouden de calciumionen zich niet meer kunnen binden met de magnesiumionen waardoor deze zich niet meer goed kunnen hechten aan de oppervlakte.
De calciumionen blijven alleen elektrisch negatief geladen zolang het water stroomt. Wanneer het water in een leiding stil staat, verliest het zijn elektrische lading en kan het zich weer binden met de magnesiumionen, waardoor het zich weer kan gaan hechten aan de oppervlakte.
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat dit werkt, echter is er ook geen bewijs dat dit níet werkt.

NoCalc

Nocalc is een doseringsapparaat welke minimale hoeveelheden silicopolyfosfaat toevoegt aan het water. Hiermee worden de Calciumionen geïsoleerd en blijft de reactie welke zorgt voor kalksteen uit. Deze toepassing is getest en goedgekeurd door het WHO. Ook op lange termijn is het niet schadelijk voor de gezondheid dus NoCalc kan zorgeloos geïnstalleerd en gebruikt worden.

Toont alle 4 resultaten