Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken
Menu
9,8
Winkelwagen
Zacht water

Lage waterdruk door kleine waterontharder?

Waterdruk is een belangrijk aspect van waterontharders. Naast dat waterdruk de efficiëntie van het systeem bepaald, bepaald het ook de kwaliteit van het geleverde water. In dit blog duiken we dieper in op het belang van waterdruk bij waterontharders, waarbij we ons vooral richten op het fenomeen van wegvallende waterdruk bij kleinere waterontharders.

Wat is waterdruk bij waterontharders?

De waterdruk bij waterontharders is de kracht waarmee water door leidingen en apparaten stroomt. Bij waterontharders is dit een belangrijke factor. Het proces van het verzachten van water is namelijk afhankelijk van een constante en adequaat niveau van waterdruk. Deze druk zorgt ervoor dat het water door de harsen in de waterontharder stroomt, waar calcium- en magnesiumionen worden uitgewisseld voor natriumionen, wat resulteert in zachter water.

Het probleem van wegvallende waterdruk bij kleine waterontharders

Kleine waterontharders hebben vaak te maken met het probleem van wegvallende waterdruk. Dit komt voornamelijk door hun compacte formaat en vermogen. In tegenstelling tot grotere modellen hebben kleinere waterontharders beperktere capaciteit en kunnen ze overweldigd raken wanneer er plotseling een grote vraag naar water is, zoals tijdens piekuren in het huishouden.

Daarnaast kunnen andere factoren zoals verstopte leidingen, onvoldoende wateraanvoer en defecte kleppen ook bijdragen aan het wegvallen van de waterdruk bij kleine waterontharders. Dit kan ervoor zorgen dat het water niet zacht genoeg is, waardoor er kalkaanslag en andere problemen in huishoudelijke apparaten en leidingen kunnen ontstaan.

Oplossingen voor wegvallende waterdruk bij waterontharder klein

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om het probleem van wegvallende waterdruk bij kleine waterontharders aan te pakken:

  • Kies een waterontharder die past bij de behoefte van je huishouden: Het is cruciaal om een waterontharder te kiezen die past bij de behoeften van je huishouden. Een kleine waterontharder kan geschikt zijn voor een kleinere huishouden met minder waterverbruik, maar kan tekortschieten in een groter huishouden met een hogere vraag naar zacht water.
  • Regelmatig onderhoud: Het is belangrijk om je waterontharder goed te onderhouden. Wij adviseren hierbij om je waterontharder om het jaar een onderhoudsbeurt te geven. Regelmatig onderhoud van de waterontharder is essentieel om optimale prestaties te garanderen. Dit omvat het controleren en reinigen van leidingen, kleppen en andere onderdelen om verstoppingen en andere problemen te voorkomen die de waterdruk kunnen beïnvloeden.
  • Waterdrukregelaar installeren: Het installeren van een waterdrukregelaar kan helpen om de druk in het watersysteem te stabiliseren, waardoor pieken worden opgevangen en de waterontharder gelijkmatig kan functioneren, zelfs tijdens periodes van hoge vraag.

De oplossing van lage waterdruk bij Online Waterontharders

Zoals hierboven benoemd is het belangrijk om ook je kleinere waterontharder regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt. Bij Online Waterontharders wordt de waterontharder tijdens de onderhoudsbeurt gereinigd en waar nodig onderdelen vervangen. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Mocht je daarnaast nog vragen hebben over het wegvallen van de waterdruk bij jouw waterontharder, stel deze gerust. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen.