Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster

Waterontharder op waterdruk

Waterontharder op waterdruk aanschaffen? Word je gek van die witte vlekken op je kranen en sanitair? Dan is een waterontharder op waterdruk wellicht de oplossing voor jou. Bekijk hieronder ons assortiment waterontharder op waterdruk.

Toont alle 4 resultaten

Waterontharder op waterdruk: wat is het?

Een waterontharder op waterdruk wordt ook wel een mechanische of hydraulische waterontharder genoemd. Deze systemen verwijderen kalk uit het water voordat het de leidingen raakt. Dit vermijdt kalkaanslag op bijvoorbeeld je douchekop of kraan. Het maakt gebruik van een speciaal ontworpen filter dat kalkaanslag veroorzaakt door calcium- en magnesiumionen uit het water verwijdert. Op deze manier wordt de hardheid van het water verlaagd. In ons assortiment hebben we hydraulische, elektrische, simplex, en duplex waterontharders op waterdruk.

Waar wordt een waterontharder op waterdruk geïnstalleerd?

Een waterontharder wordt meestal geïnstalleerd op de hoofdwaterleiding van je huis, direct na de watermeter en vóór de verdeling van het water naar de verschillende leidingen en apparaten in huis. Deze locatie zorgt ervoor dat al het water dat je huis binnenkomt, door de waterontharder gaat voordat het wordt verdeeld voor gebruik.

Het is belangrijk dat de waterontharder wordt geïnstalleerd op een plaats waar voldoende waterdruk beschikbaar is om effectief te kunnen werken. Dit betekent dat het vaak wordt geïnstalleerd op een plek waar de waterdruk het hoogst is, meestal direct na de hoofdwaterleiding. Op deze manier kan de waterontharder het hele huis voorzien van zacht water, zonder dat dit ten koste gaat van de waterdruk in de leidingen.

Voordelen waterontharder op waterdruk

Er zijn verschillende voordelen van een waterontharder op waterdruk.

  • Minder verstoppingen: Hard water kan leiden tot de opbouw van kalkaanslag in leidingen, wat de waterstroom kan belemmeren en uiteindelijk de waterdruk kan verminderen. Door het gebruik van een waterontharder wordt de vorming van kalkaanslag verminderd, wat resulteert in een betere waterstroom en hogere waterdruk.
  • Langere levensduur van apparaten: Apparaten zoals boilers, waterverwarmers en kranen kunnen verstopt raken door kalkaanslag, wat de waterdruk kan verminderen en de levensduur van de apparaten kan verkorten. Een waterontharder kan helpen bij het verminderen van de kalkaanslag, waardoor deze apparaten efficiënter kunnen werken en langer meegaan.
  • Verbeterde prestaties van warmwatersystemen: Kalkaanslag in warmwatersystemen kan de warmteoverdracht verminderen, wat resulteert in inefficiënte verwarming en lagere waterdruk. Door het gebruik van een waterontharder wordt de vorming van kalkaanslag verminderd, waardoor warmwatersystemen beter kunnen presteren en een hogere waterdruk kunnen leveren.
  • Consistente waterdruk: Met een waterontharder wordt de opbouw van kalkaanslag in leidingen verminderd, waardoor de waterstroom consistent blijft en de waterdruk op een optimaal niveau wordt gehandhaafd. Dit zorgt voor een betrouwbare watervoorziening zonder fluctuaties in de waterdruk.
  • Verwijdering van kalkaanslag: Hard water kan kalkaanslag veroorzaken op verschillende oppervlakken, zoals tegels, kranen, douchekoppen en huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers en waterkokers. Met behulp van een waterontharder kan deze kalkaanslag effectief verminderd worden, wat resulteert in minder schoonmaakwerk en een langere levensduur van je apparaten.
  • Goed voor huid en haar: Hard water kan de huid en het haar irriteren doordat het hun natuurlijke oliën wegneemt. Door het gebruik van zachter water, verkregen via een waterontharder, kan deze irritatie verminderen en leiden tot een zachtere huid en glanzender haar.
  • Minder schoonmaakmiddelen en zeep: Door het gebruik van waterontharders wordt de hoeveelheid kalk in het water verminderd, waardoor er minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig zijn om kalkaanslag tegen te gaan. Dit kan leiden tot lagere kosten voor producten zoals zeep, shampoo, afwasmiddel, wasmiddel en andere reinigingsmiddelen.

Waterontharder op waterdruk van Online Waterontharders

Op onze website vind je waterontharders op waterdruk van het merk Watergenius. Om een waterontharder op waterdruk te reinigen is het mogelijk om elk soort onthardingszout te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om je waterontharder op waterdruk te laten installeren. Vraag hiervoor een offerte aan inclusief installatie. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.