Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

Harsreiniger Resin Clean

Levertijd 1 - 2 werkdagen

21,95

  • Veilig betalen
  • Snelle levering
  • Het schoonmaken van kranen en sanitair is verleden tijd!

Harsreiniger Resin Clean

Specificaties

Merk

Type artikel

Uitvoering

Omschrijving

Resin Clean is een speciale vloeistof voor het reinigen en desinfecteren van de hars van jouw waterontharder. Water wordt onthard door middel van ionenwisseling wat in de harscilinder gebeurt. Enkel Magnesium- en Calciumionen worden uitgewisseld voor Nariumionen. Andere minuscule bestandsdelen in het water kunnen ongewenst in de hars achter blijven. Denk hierbij aan medicijnresten, ijzerresten of andere mineralen. Deze zijn in hele kleine hoeveelheden totaal niet schadelijk. Echter gaat de kwaliteit van je hars wel achteruit als dit ophoopt. Dit kan zorgen voor een mindere uitwisselingscapaciteit.

Een bijkomend voordeel bij het gebruik van deze harscleaner is dat het de stuurklep en de piston ook vrij blijft van afzettingen. Dit bevordert de conditie van je waterontharder.

Doseringen:

Deze fles van 250 milliliter is gemaakt om tot 30 liter hars te reinigen. Een huishoudelijke waterontharder bevat meestal tussen de 5 en 30 liter hars.

10 liter hars – ca. 100ml
15 liter hars – ca. 150ml
20 liter hars – ca. 200ml
30 liter hars – ca. 250ml

Hoe te gebruiken?

Mocht uw waterontharder nog nooit een onderhoud/reiniging gekregen hebben, raden we u aan om de dosis eenmalig te verdubbelen.

  1. Open/verwijder het deksel van je waterontharder
  2. Giet de harsreiniger bij voorkeur in de pekelschouw (buis in de zouttank). Indien dit niet mogelijk is, dan mag je deze rechtstreeks bij het zout gieten.
  3. Laat het toestel regenereren door op de regeneratieknop te drukken (blijven drukken).
  4. De harsreiniger wordt opgenomen

Indien je niet weet hoe je zelf een regeneratie opstart, zal je waterontharder de Resin Clean automatisch opnemen bij de volgende regeneratie.