Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster
waterontharder vaatwasser

Waterontharder vaatwasser: geen kalk meer op je servies

Heb je ook weleens last van een doffe waas op je glazen? Of servies wat maar niet schoon lijkt te worden? Dan is een waterontharder voor de vaatwasser wellicht de oplossing waar je naar op zoek bent. Hard water kan ervoor zorgen dat je vaat niet meer écht schoon wordt. Het kan zelfs slijtage veroorzaken aan je vaatwasser en de levensduur hiervan verkorten. In dit blog bespreken we wat een waterontharder is, hoe het werkt en waarom het essentieel kan zijn voor je vaatwasser.

Vaatwasser waterontharder: het effect van hard water

Een waterontharder is een apparaat dat is ontworpen om de mineralen die hard water veroorzaken, zoals calcium en magnesium, te verwijderen. Hard water kan een verscheidenheid aan problemen veroorzaken, waaronder kalkaanslag op glazen en servies, verstopte leidingen en verminderde efficiëntie van huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers. Hard water staat erom bekend kalkaanslag te veroorzaken op glazen, servies en bestek, waardoor ze er dof en vies uitzien. Bovendien kan hard water de efficiëntie van reinigingsmiddelen verminderen, waardoor je extra moeite moet doen om de vaat grondig schoon te krijgen.

Werking van een waterontharder voor de vaatwasser

Een waterontharder voor de vaatwasser werkt door het harde water te behandelen voordat het de vaatwasser bereikt. Onze systemen gebruiken harsfilters om de calcium- en magnesiumionen te verwijderen die verantwoordelijk zijn voor de hardheid van het water. Om deze harsfilters te reinigen, vul je alleen periodiek het zoutreservoir van jouw systeem bij. Zo kan het systeem zichzelf weer reinigen en blijf je genieten van zacht water.

Zout in vaatwasser met waterontharder

Als je een waterontharder gebruikt in combinatie met je vaatwasser, ben je waarschijnlijk bekend met het belang van zout. Hoewel de waterontharder helpt bij het verminderen van de hardheid van water en kalkaanslag, speelt zout een cruciale rol bij het optimaliseren van de reinigingsprestaties van je vaatwasser.

Zout is essentieel voor vaatwassers met waterontharders vanwege zijn vermogen om de resterende hardheid van het water verder te verminderen. Hoewel de waterontharder de meeste harde mineralen uit het water verwijdert, kan er nog steeds een kleine hoeveelheid hardheid aanwezig zijn. Het zout in de vaatwasser helpt deze resterende mineralen te neutraliseren, waardoor een optimaal zacht water wordt bereikt voor het reinigen van je vaat.

Voordelen waterontharder afwasmachine

Aan een waterontharder voor je vaatwasser zitten een aantal voordelen, zoals:

  • Betere reinigingsresultaten: Waterontharders verminderen de hardheid van water door calcium- en magnesiumionen te verwijderen, waardoor je vaatwasser beter kan reinigen. Zacht water zorgt voor minder kalkaanslag en strepen op glazen en serviesgoed.
  • Langere levensduur van de vaatwasser: Doordat er minder kalkaanslag ontstaat in de vaatwasser en op de verwarmingselementen, kan de vaatwasser efficiënter werken en blijft deze langer goed functioneren. Dit kan de levensduur van de vaatwasser verlengen en reparatiekosten verminderen.
  • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen: Met zacht water heb je minder schoonmaakmiddelen nodig, omdat ze beter kunnen schuimen en effectiever kunnen werken. Dit bespaart niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu.
  • Minder onderhoud vereist: Doordat waterontharders kalkaanslag verminderen, hoef je minder tijd te besteden aan het schoonmaken en ontkalken van je vaatwasser. Dit kan het onderhoudsgemak vergroten en de frequentie van onderhoudsbeurten verminderen.
  • Besparing op energiekosten: Een vaatwasser die werkt met zacht water heeft minder energie nodig om op te warmen, omdat er geen kalkaanslag op de verwarmingselementen zit. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen op de lange termijn.
  • Behoud van de kwaliteit van serviesgoed: Hard water kan leiden tot snellere slijtage van serviesgoed, zoals glazen en bestek, vanwege de kalkaanslag. Met een waterontharder wordt deze slijtage verminderd, waardoor je serviesgoed langer mooi blijft en je minder vaak nieuwe items hoeft te kopen.
  • Milieuvriendelijk: Het gebruik van een waterontharder kan ook milieuvriendelijke voordelen bieden. Doordat je vaatwasser efficiënter werkt en minder onderhoud nodig heeft, verbruik je minder water en energie. Een milieuvriendelijke optie dus.

Waterontharder en vaatwasser: dé oplossing voor jou

Een waterontharder kan een waardevolle investering zijn voor iedereen die de levensduur van zijn huishoudelijke apparaten wil verlengen. Door hard water aan te pakken en kalkaanslag te verminderen, zorgt een waterontharder voor schone en glanzende vaat, terwijl het ook bijdraagt aan een milieuvriendelijke levensstijl. Overweeg daarom om een waterontharder toe te voegen aan je huishouden en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft.