Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken
Menu
9,8
Winkelwagen
Zacht water

Waterontharder: verschil budget, premium en high end modellen

Waterontharders spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de waterkwaliteit in onze huizen. Ze helpen bij het verwijderen van overtollige mineralen zoals calcium en magnesium, die verantwoordelijk zijn voor hard water. Echter, bij het kiezen van een waterontharder is het essentieel om te begrijpen dat niet alle modellen gelijk zijn. Op onze webshop vind je waterontharders uit het budget, premium en high end segment.

Waarom kiezen voor een waterontharder?

Een waterontharder verwijdert overtollige mineralen zoals calcium en magnesium uit het water, waardoor het water zachter wordt. Dit resulteert niet alleen in zachter en gladder aanvoelend water, maar het vermindert ook kalkaanslag op huishoudelijke apparaten, verlengt de levensduur van leidingen en apparatuur, en vermindert de behoefte aan zeep en schoonmaakmiddelen, waardoor het een duurzamere en kostenefficiënte keuze is op lange termijn.

Welke waterontharder kiezen?

Bij het kiezen van een waterontharder zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de waterhardheid in jouw regio, de grootte van je huishouden, het beschikbare budget en de gewenste functies. Op onze webshop kun je terecht voor waterontharders uit verschillende klassen: budget, premium en high end. Hieronder zetten we de verschillen tussen deze 3 voor je op een rijtje. Zo kan je voor jezelf beslissen welke waterontharder het meest geschikt is.

Waterontharder Budget

Onze budget lijn waterontharders valt onder het basismodel. Dit betekent dat de waterontharder doet wat deze moet doen. Er zitten geen extra mogelijkheden of opties aan de budget waterontharders. Ook betekent dit dat het niet mogelijk is om de resthardheid van het water in te stellen en dat er geen water beschikbaar is tijdens het regeneratieproces. Bovendien heeft de budget waterontharder geen keramische schijven. Hierdoor is de stuurklep eerder toe aan vervanging of reparatie, omdat de kunststofzuigers intern sneller slijten. Dit kan de levensduur van je waterontharder beïnvloeden. Het is de meest betaalbare waterontharder op de markt die zowel tijd- als volumegestuurd is en werkt op basis van ionenuitwisseling. Onze budgetlijn is zeer geschikt wanneer je op zoek bent naar een betaalbare oplossing, met uiterste efficiëntie. Deze waterontharders zijn geschikt voor zowel 1 a 2 personen, als voor 4 tot 9 personen.

Waterontharder Premium

Naast de budgetlijn waterontharders is het bij ons ook mogelijk om te kiezen voor de premium lijn waterontharders. Het verschil tussen de budgetlijn en de premium modellen is dat deze waterontharders beschikken over meer opties dan de budgetlijn. Zo kun je kiezen tussen volumegestuurde, uitgestelde volumegestuurde en tijdsgestuurde regeneratiemogelijkheden. Daarnaast hebben deze modellen een lcd-scherm in plaats van parameters. De premium modellen zijn voorzien van keramische schijven in plaats van kunststof zuigers, waardoor ze minder gevoelig zijn voor slijtage. Het instellen van de resthardheid van het leidingwater behoort ook tot de mogelijkheden. Ook wordt er standaard 10 jaar fabrieksgarantie geboden op de premium lijn, met de mogelijkheid om deze garantie met nog eens 10 jaar te verlengen naar in totaal 20 jaar. Heb je een waterontharder nodig voor een klein huishouden of juist voor een groot huishouden? De modellen waterontharders uit de premium lijn zijn hiervoor geschikt.

Waterontharder High End

Onze high end waterontharders zijn de meest geavanceerde waterontharders op de markt, beschikken over een optimale prijs-kwaliteitverhouding en zijn gemaakt van de beste materialen, waardoor deze waterontharders uiterst betrouwbaar zijn. Deze waterontharders zijn ontworpen voor maximale efficiëntie en minimale onderhoudsvereisten. Het High-End segment van waterontharders biedt, naast alle functies van de Premium reeks, nog meer mogelijkheden. De high-end variant beschikt onder andere over een zoutalarm dat meldingen geeft wanneer het zou bijna op is, een nieuw ontworpen stuurklep, een zout besparende functie tijdens het regeneratieproces en een vakantiemodus om bacterievorming in het zoutreservoir te voorkomen. Het verschil met de budget lijn en de premium lijn is dat de waterontharders uit dit segment beschikken over meer functionaliteiten. De high end waterontharders zijn de meest luxe waterontharders uit ons assortiment. Deze waterontharders zijn geschikt voor zowel grote huishoudens als kleine huishoudens.

Schaf jouw waterontharder aan bij Online Waterontharders!

Bij Online Waterontharders vind je premium, budget en high end modellen van verschillende merken. Zo bieden wij de merken Aquastar, Aquaslim, Fleck, Watergenius en WTR aan. Mocht je meer informatie willen over welke waterontharder geschikt is voor jouw situatie of heb je vragen over de verschillende modellen waterontharders, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen!