Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken
Menu
9,8
Winkelwagen
Zacht water

Helpt een waterontharder tegen eczeem en psoriasis?

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die miljoenen mensen wereldwijd treft. Kenmerkend zijn de droge, jeukende en vaak ontstoken plekken op de huid. In dit blog verkennen we hoe waterontharders kunnen helpen bij het verlichten van eczeem of psoriasis klachten, en waarom het overwegen van een waterontharder een verstandige keuze kan zijn voor mensen die last hebben van eczeem.

Wat is hard water en waarom draagt dit niet bij aan eczeem?

Hard water bevat hoge concentraties mineralen, zoals calcium en magnesium. Deze mineralen kunnen de huid irriteren en de natuurlijke balans van de huid verstoren. Wanneer water hard is, kan het moeilijker zijn om zeep en shampoo volledig af te spoelen. Dit leidt tot zeepresten op de huid, die de poriën kunnen verstoppen en de huid kunnen irriteren, wat bijdraagt aan de symptomen van eczeem en psoriasis. concentratie aan kalk en magnesium, te verzachten, wordt kalkaanslag op kranen en douchewanden aanzienlijk verminderd. Dit betekent minder frequent schoonmaken van de badkamer en de keuken, wat jou kostbare tijd en frustratie bespaart.

Waarom werkt een waterontharder tegen eczeem?

Waterontharders transformeren hard water in zacht water door de mineralen die voor de hardheid zorgen te verwijderen. Voordelen van zacht water voor mensen met eczeem of bijvoorbeeld psoriasis klachten zijn:

  • Minder zeepresten: Zacht water spoelt zeepresten effectiever weg, waardoor de kans op irritatie of allergische reacties vermindert. Dit kan leiden tot een merkbare verbetering van de huidconditie voor eczeem patiënten.
  • Zachtere huid: Zacht water helpt de natuurlijke oliën van de huid te behouden, waardoor de huid gehydrateerd blijft. Dit is cruciaal voor eczeem patiënten, aangezien hun huid vaak droog en gevoelig is.
  • Verlichting van jeuk en irritatie: Regelmatig gebruik van zacht water kan helpen om de frequentie en intensiteit van psoriasis te verminderen. Minder huidirritatie betekent minder jeuk en een comfortabelere algehele huidconditie.
  • Verbeterde effectiviteit van huidverzorgingsproducten: Zonder de interferentie van hard water kunnen moisturizers en andere huidverzorgingsproducten effectiever werken, wat essentieel is voor het onder controle krijgen van eczeem.

Psoriasis waterontharder aanschaffen?

Bij het overwegen van een waterontharder is het belangrijk om te kiezen voor een systeem dat aan de behoeften van jouw huishouden voldoet. Overleg met een dermatoloog of een andere gezondheidsprofessional kan nuttig zijn om te bepalen of een waterontharder geschikt is voor jouw specifieke situatie.
Hoewel een waterontharder geen genezing biedt voor eczeem, kan het de symptomen verlichten. Als je last hebt van eczeem en in een gebied met hard water woont, kan het investeren in een waterontharder helpen bij het verminderen van je klachten. Ben je door deze blog geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw huishouden? Neem gerust contact op met een van onze experts.