Levering in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
De beste merken

10 voordelen waterontharders

Ben jij benieuwd naar de 10 voordelen van waterontharders en wil je hier meer over weten? Hieronder zetten we de 10 voordelen van waterontharders voor je op een rijtje.

1. Eerste voordeel waterontharder: minder schoonmaken

Heb je een hekel aan het poetsen van je badkamer? Die hardnekkige witte waas op je tegels of douchewand lijkt nooit te verdwijnen, en binnen een mum van tijd begint het hele schoonmaakproces weer opnieuw. Gelukkig biedt een waterontharder de oplossing voor dit probleem. Door hard water, met een hoge concentratie aan kalk en magnesium, te verzachten, wordt kalkaanslag op kranen en douchewanden aanzienlijk verminderd. Dit betekent minder frequent schoonmaken van de badkamer en de keuken, wat jou kostbare tijd en frustratie bespaart.

2. Voordelen waterontharders: langere levensduur huishoudelijke apparaten

Hard water veroorzaakt vaak kalkaanslag in huishoudelijke apparaten, zoals (afwas)wasmachines, waterkokers en boilers. Gelukkig biedt een waterontharder de perfecte oplossing om deze kalkaanslag te voorkomen. Hierdoor gaan je apparaten aanzienlijk langer mee. Door te investeren in een waterontharder hoef je nooit meer antikalkmiddelen te kopen en bespaar je aanzienlijk op onderhouds- en aanschafkosten van je apparaten.

3. Voordelen waterontharders: lagere energierekening

Nog een voordeel van een waterontharder is de lagere energierekening. De vaatwasser, wasmachine en waterkoker gebruiken verwarmingselementen voor de temperatuur van het water. Kalkdeeltjes blijven hieraan kleven, waardoor het opwarmen langer duurt. Het gevolg: er is meer stroom nodig.

4. Langere levensduur textiel

Naast een lagere energierekening zorgt zacht water er ook voor dat je kleding en handdoeken langer meegaan. Doordat je textiel minder snel slijt, gaat het langer mee en voelt het bovendien zachter aan.

5. Besparen op wasmiddel

Zacht water biedt niet alleen voordelen voor je textiel, maar ook voor je wasmiddelverbruik. Dankzij zacht water heb je namelijk minder wasmiddel nodig om je textiel schoon te krijgen. Het wasmiddel werkt effectiever en je kunt dus met kleinere hoeveelheden doen.

6. Het is goed voor de (gevoelige) huid

Zacht water heeft tal van voordelen voor je huid en haar. Het helpt niet alleen bij het verminderen van huidirritatie en eczeem, maar ook bij het verminderen van het gebruik van zeep en shampoo, wat gunstig is voor je huid. Na het badderen voelt je huid zachter en minder gespannen aan, terwijl je haar gladder en glanzender wordt, dankzij het ontbreken van minuscule kalkdeeltjes.

7. Voordeel waterontharder: zuiver water

Naast bovenstaande voordelen is het natuurlijk erg belangrijk dat het water dat je drinkt schoon is. Met een waterontharder worden kalk, virussen en bacteriën effectief uit het leidingwater gefilterd. Dit resulteert in heerlijk zuiver water dat veilig is om te drinken en te gebruiken in je dagelijkse activiteiten.

8. Lekkerder water

Je wilt natuurlijk dat het water dat je drinkt goed smaakt. Dit is te danken aan de zuiverheid van het water, dit proef je direct aan de smaak. Uit onderzoek is gebleken dat mensen de voorkeur geven aan zacht water. Dankzij een waterontharder hoef je niet langer naar de supermarkt voor flessenwater. Het heerlijke, zachte water stroomt gewoon rechtstreeks uit je eigen kraan.

9. Het is beter voor het milieu

Een waterontharder is niet alleen goed voor je huid en haar, maar ook voor het milieu. Met een waterontharder draag je bij aan duurzaamheid. Doordat apparaten minder energie verbruiken en je minder schoonmaakmiddelen, zeep en shampoo nodig hebt, verminder je je impact op het milieu aanzienlijk.

10. Waterontharder voordelen: besparen op de lange termijn

En niet te vergeten, een waterontharder is een slimme investering voor je portemonnee! Hoewel de initiële kosten van een waterontharder misschien hoog lijken, moet je bedenken wat je op de lange termijn bespaart: minder kosten voor onderhoud en vervanging van huishoudelijke apparaten, minder uitgaven aan schoonmaakmiddelen en antikalkproducten, lagere energierekeningen en minder uitgaven aan shampoo, zeep en douchegel. Op jaarbasis kan een waterontharder tot wel € 650 aan besparingen opleveren!

Je droomhuis is nu echt af

Maak je droomhuis compleet met een hoogwaardige waterontharder. Steeds meer huishoudens kiezen voor de kwaliteit en voordelen van een Omega waterontharder op hun waterleiding. Sluit je aan bij de trend en geniet ook van water dat honderd procent zacht is.

Naast de 10 bovenstaande voordelen van waterontharders is het ook belangrijk om je waterontharder goed te onderhouden zodat je hier zo lang mogelijk van kunt genieten. Zouttabletten zijn hiervan een cruciaal onderdeel. Zouttabletten zijn namelijk essentieel voor het regeneratieproces van het harsen van de waterontharder. Hierbij worden de opgebouwde mineralen verwijderd om ervoor te zorgen dat de waterontharder goed zijn werk kan doen. Daarbij is het ook belangrijk de zoutvoorraad regelmatig bij te vullen, hierdoor kun je blijven genieten van je waterontharder!