Levering en installatie in heel NL en BE
Mogelijkheid tot installatie
Gratis levering waterontharders
100% kalkvrij water
Menu
Menu
9,7
Kiyoh logo
Winkelwagen
Ster
Ster
Ster
Ster
Ster
Klik Hier
Klik Hier
Klik Hier
Klik Hier
Klik Hier
Previous slide
Next slide

Toepassing van een ontijzeringsinstallatie:

 

De ontijzeringsinstallatie’s kunnen voor tal van toepassingen gebruikt worden.

Denk hier bijvoorbeeld aan veedrinkwater, ontijzering voor beregening, waterzuiveringen en voor industrieel gebruik, Toepassingen hier zijn bv. reinigingswater (bijvoorbeeld champignonkwekerijen, slagerijen) koelinstallaties, autowasstraten of product bereiding (bijvoorbeeld beton).

Ook het particulier gebruik is een grote doelgroep.

Denk hierbij aan het gebruik van grondwater als alternatief water voor toiletspoeling, tuinberegening, of bijvullen van vijvers, zwembaden etc.

Indien nodig kan het water daarna nog na-behandeld worden voor de verwijdering of behandeling van kleur, geur, nitriet, nitraat, ammonium of bacteriën.

AQUAMUNDAS

Tuinberegening

Ontijzeringsinstallatie

De voordelen van tuinberegening

Het grote voordeel van tuinberegening ligt natuurlijk voor de hand en is hierboven reeds aangehaald: je tuin krijgt op de juiste momenten voldoende water. Dit zorgt voor groener gras, beter bloeiende bloemen en planten en dus een fraaier aangezicht. Het handige is dat het systeem voor tuinberegening zelf de momenten herkent waarop een scheut water nodig is. Wanneer de grond te droog is, nadat het een poos niet geregend heeft, schakelt het systeem zichzelf in en voorziet uw tuin van een prettige regenbui.

Is grondwater beter dan kraanwater?

Hoewel grondwater door beschermende kleilagen vaak geen chemische verontreinigingen bevat, kunnen er wel te grote hoeveelheden ijzer of zout inzitten.

Wat is het probleem met grondwater sproeien zonder filter

IJzer kan roesten en water met teveel ijzer kan een roestachtige kleur hebben. Geen fraai gezicht als je dit op je planten en gazon sproeit, hier je auto mee wast of hier je terras mee schoon boent.

Waarom grondwater ontijzeren?

De geur van water met veel of teveel ijzer erin, is niet prettig. Niet bepaald aangenaam in je tuin zitten als je deze net gesproeid hebt met dit water. Grondwater met te veel ijzer kan tevens technische problemen veroorzaken aan sproei installaties. Het meest voorkomende probleem is verstopping.

Hoe kun je grondwater ontijzeren?

Een makkelijker oplossing voor grondwater ontijzeren is gebruik te maken van een filtersysteem van Aquamundas. Groot voordeel van onze ontijzerinstallaties is dat ze niet alleen het ijzer uit het grondwater filteren, maar ook bijvoorbeeld zand, resten van pesticiden en hoge concentraties van mangaan.

Kan ik de installatie zelf installeren?

De plaatsing en aansluiting van een filtersysteem is specialistisch werk. Aquamundas kan je in samenwerking met je hoveniersbedrijf adviseren en het beste systeem voor jou installeren.

Hoelang gaat een filter mee?

Hoe lang een filter meegaat is lastig aan te geven. Dit hangt namelijk af van een aantal verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het grondwater en de hoeveelheid water die je verbruikt. We willen je toch graag enig idee te geven van de levensduur van een filter. Gemiddeld genomen bedraagt de levensduur van een ontijzerfilter tussen de 4 en 8 maanden.

Alle watergenius oplossingen voor betere waterkwaliteit

Waterontharders

Watergenius waterontharder

Drinkoplossingen

waterontharder watergenius

Grondwateroplossing

Watergenius waterontharder